Здравното министерство прави опит да реши кризата с ваксините, ето как

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 17.02.2017
981
Здравното министерство прави опит да реши кризата с ваксините. Решението се търси в заявка на по-големи количества за дълъг период.

Ведомството е направило и проверка на наличните количества в складовете.

Заради административни неуредици през 2014 и особено през 2015 г. възникна криза с имунизациите на децата. Дори се наложи спешно да бъдат внесени ваксини от Турция.

Сега здравното министерство е установило, че до средата на тази година количествата в складовете са достатъчни, а вече се провеждат обществени поръчки за следващите доставки. Това според тях ще осигури плавния процес.

Здравното министерство е проверило и колко са имунизираните деца. За 2015 и 2016 г. те са над 90% и според ведомството това е успокоителна информация, тъй като обхватът на децата е сравнително добър.

За да не се случва отново подобна криза, от министерството обмислят някои мерки, като най-интересната е, че планират да водят преговори за заявка на по-големи количества, например в срок от 3 години.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).