Жалваме се от неудобни шезлонги и водорасли на плажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:47 / 26.08.2016
947
Жалби от летовници за неудобни шезлонги и водорасли на плажа валят в Министерство на туризма. Това сочат данни на ведомството, предоставени на "Монитор". Получен е дори сигнал, че липсва плажно масло от конкретна марка в близката аптека.

Едва 10% от всички оплаквания са за проблеми с управлението на морските плажове. Най-често те са за размера на свободната зона на ивиците, за липса информационни табели, за недостиг на спасители и за непочистен пясък.

Отчетен е и бум на жалбите и исканията за откриване на нудистки плажове в няколко района по черноморското ни крайбрежие, обясниха от ведомството на Николина Ангелкова.

Част от оплакванията на летовниците са традиционни през последните две десетилетия - за неиздадени касови бележки или за шум от съседното заведение. Тези жалби обаче не са в правомощията на инспекторите на туристическото ведомство, уточниха оттам.

Линията за сигнали за нередности в туризма беше открита в края на юни тази година, като до момента са получени около 300 оплаквания. През последните дни средно се получават по около 10 сигнала.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).