Жена отива на съд заради адресни регистрации на мигранти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:20 / 11.02.2022
579
Софийска районна прокуратура (СГП) даде на съд 54-годишна жена, извършила адресна регистрация на чужденци с фалшиви документи.

В периода от 08.02.2021 г. до 13.07.2021 г., в СО - Район ,,Подуяне" в гр. София, обвиняемата С.И. е ползвала с неистински документи за издаване на адресна регистрация на чужденци. Тя представяла декларации по чл. 92, ал. 3 от Закона за гражданска регистрация пред служители на ,,АИО ГРАО" в СО - Район ,,Подуяне".

Обвиняемата се свързвала с мигранти и поемала ангажимент да им осигури адресни регистрации. По неизяснен до момента начин С.И. се снабдявала с копия от нотариални актове за собственост на недвижими имоти на конкретни лица.

Жената изписвала съдържанието на съответните декларации от името на конкретните лица - собственици. Декларациите били с нотариални заверки от нотариус, без реално да са представяни пред посочения нотариус за нотариална заверка и без съответните лица, собственици на имоти, да са посещавали нотариуса и да са давали съгласие за настаняване на чужденци в техните имоти.

След като се снабдявала с нужните документи, обвиняемата ги подавала в СО - Район ,,Подуяне". На служителите им направило впечатление, че тя винаги идва без собствениците на жилищата и без чужденците, за които правела регистрации и се усъмнили в действията й. При поредното й посещение в ГРАО служителите подали сигнал до полицията и С.И. била задържана.

По случая е образувано досъдебно производство.

Делото срещу обвиняемата ще продължи в Софийски районен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министърът на образованието: До края на месеца държавата ще намер...
Доц. Васко Николов: Железопътният транспорт е стратегически отрас...
Ще остане ли Нойзи без кола?
Делян Пеевски: Важното е хората да виждат какво правим и да са до...
Енергийният министър: Вертикалният газов коридор ще е ключов за с...
Медицинският хеликоптер ще спасява жена с опасност за живота


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).