Жена спря пътническия влак Бургас - Варна заради засечена радиация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:34 / 10.07.2014
1422
62-годишна жена бе свалена от пътнически влак по линията Бургас-Варна, след като специални датчици отчели по нея опасно лъчение. Извикани били служители на "Гранична полиция" заради евентуална заплаха от атентат или радиация. Оказало се, че жената е онкоболна и минава курс на лечение в Бургаската болница

Милка Едрева живее в село Зимница, Ямболско. Преди 2 години е оперирана от рак на гърдата и провежда няколко курса лъчетерапия в София и Бургас. Последната манипулация е в Бургаската болница, където по думите на жената й слагат инжекция, след която трябва да лежи 3 часа.

Милка твърди, че никой от лекарите не я предупредил, че веществото, което са й инжектирали, е с висока степен на радиоактивност. Не знае каква е манипулацията и за какво е направена. Лекарката й казала, че е част от лечението, и жената дала съгласието си.

След 4 часа се качила на влака за Карнобат, но датчиците засекли от нея високо лъчение и била свалена от служители на "Гранична полиция".

"Не ме предупредиха да не пътувам с обществен транспорт. Изведнъж във вагона настана суматоха. Когато отидох към човека от транспортна полиция, уредът започна да бръмчи силно. Така ме отделиха. Обясних им всичко", разказа баба Милка пред bTV.

"По процедура болните се изолират за 6 часа в специална стая. Те нямат забрана да пътуват с обществения транспорт. Те не са опасни. Ние всеки ден контактуваме с хора, които са минали процедура по лъчелечение. Няма никаква опасност", обяви лекар от онкото в Бургас, където е извършена процедурата.

След престой на гарата Карнобат баба Милка все пак се прибрала с влака, но я сложили в последния вагон.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).