Жестоко измамена! 44-годишна остави 27 бона на пейка и горчиво съжали!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
15:50 / 15.03.2017
979
Днес около 14.15 ч. в РУ Смолян е получен сигнал за телефонна измама в размер на 27 000 лева и около 100 грама злато. В Смолян на ул. "Хан Пресиян" 44-годишна жена от Смолян около 11.30 ч. е получила обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. 

Той я е въвел в заблуждение, използвайки един от основните сценарии за извършване на телефонна измама, че протича полицейска операция за залавянето на измамници. За да бъде успешна въпросната операция, е необходимо жената да предаде парите и ценностите на мним полицейски служител. 

След което потърпевшата оставила паричната сума и ценностите на пейка пред жилищния блок. По-късно тъжителката е разбрала, че е станала жертва на телефонна измама и незабавно е сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

ВНИМАНИЕ!!!

Не забравяйте, че щом получите телефонно обаждане, което е свързано с искане или даване на парична сума, вие винаги можете да затворите слушалката, да прекъснете разговора, да се свържете с близък, съсед или с полицията на безплатния телефон за спешни повиквания 112, или в директния разговор с измамника да кажете, че това е измамна схема, за която сте чували по телевизията. 

Това обстоятелство ще накара мошеникът да се откаже и да позвъни на друг "абонат"! Не забравяйте, че по телефона не бихте могли да пострадате, ако прекъснете разговора! При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).