Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жилището на възрастна жена беше прехвърлено на гледачката й 
Автор: ИА Фокус 09:32 / 29.03.2024Коментари (0)1097
© NOVA
Възрастна жена твърди, че е подведена да подпише документ, с който апартаментът й става собственост на нейната болногледачка, разказват от NOVA. 

Елена Василева е на 89-години и живее в апартамента си в столичния квартал "Гео Милев". Възрастната жена няма деца нито братя и сестри. До края на 2022 година е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, за да я вижда. Изпращал и лекарства. Ангажирал жена, която да се грижи за нея. След инцидент в дома ѝ, той я взима в неговата къща за няколко седмици. Той, обаче починал. Тогава Минка Стефанова, сестра на нейна позната, и предложила да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

"Не и взимах наем", обясни Елена Василева.

"Не съм и обещавала нищо, защото исках да си почина, била съм 10 години в чужбина. Не съм търсила квартира, не съм имала нужда да съм някъде под наем", каза Минка Стефанова.

Плановете на Минка постепенно се променили и тя се пренесла в дома на Елена. Започнала да настоява да подпишат договор. Обяснила, че документът ще представлява споразумение, с което да си гарантира, че ще живее в жилището на пенсионерката, без да плаща наем, твърди възрастната жена.

"Мислих, че правим договор, с който да потвърдя, че няма да я изгоня . Да живее при мен, без да плаща наем", разказа Елена Василева.

"Бях загрижена, исках да помогна. Започнах да ходя в дома ѝ, по-често. След това започнах да оставам да спя. Казах и, Елена, ако трябва да остана тук, ще трябва да го направим законно", каза Стефанова.

Гледачката обяснила на Елена, че, за да се случи узаконяването, пенсионерката трябва да упълномощи човек, който да я представлява пред нотариус. Елена решила пълномощник да и стане приятелката и Валерия Иванова, от съседния блок. Тя намерила и нотариус. Валерия отказва да говори пред камера, твърди, че Елена би трябвало да е разбрала какво подписва.

"Това, което тя е подписала беше пълномощно на нейната приятелка, която аз не познавам и видях за пръв път тогава. Нотариусът прочете пълномощното, повтори няколко пъти. Попита я дали чува добре. Няколко пъти и задаваше тези въпроси. Елена отговаряше, че много добре разбира и знае какво подписва", обясни Минка Стефанова.

Според Елена Василева документът е подменен. Тя уточнява, че в него не се съдържал нищо  касаещо прехвърляне на апартамента. "Това е кражба и лъжа", казва възрастната жена.

Елена се сдобива с документа, който е подписала, два месеца по-късно. Тогава разбира, че той не е обикновен договор, нито споразумение, а с него е прехвърлила апартамента си на Минка Стефанова срещу задължение за издръжка и гледане.

Елена Василева твърди, че е тормозена от гледачката, а нейни съседи казват, че от апартамента често се чуват викове.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: