Живеем с 6 години по-малко от останалите европейци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:36 / 22.07.2014
601
73,4 години е продължителността на живота в България, а в другите страни от Европейския съюз тя е 79,5 години. Това означава, че българите живеят с около 6 години по-малко от останалите европейци, и то при положение че през последните години у нас продължителността на живота се увеличава.

Тези данни бяха изнесени днес на кръгла маса в областната администрация в Хасково на тема: "Достъпът на уязвими групи до здравната система".

Друга част от негативната статистика е два пъти по-високата детска смъртност у нас, в сравнение с тази в другите страни от Европейския съюз, съобщи Ваня Григорова - консултант по проекта "Достъп до доболнична помощ за лица, отпаднали от процеса на здравното осигуряване", част от който бе провеждането на днешния здравен форум в Хасково.

Тенденцията е много обезпокоителна, тъй като при настоящата демографска криза, да се примирим с това, че нашите деца умират два пъти по-често, е неприемливо, допълни Григорова.

Целта на днешната кръгла маса бе да фокусира общественото внимание върху въпроса за доболничната помощ на здравно неосигурени лица.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).