"Жълт" код по морето, може да превали и снежец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:54 / 13.12.2016
870
За половин България за днес е обявен "жълт" код заради силен вятър. Бургас не прави изключение. Кодът е в сила за цяла Източна България.

Днес преди обяд на много места в Северна България и планинските райони ще превалява предимно сняг, на места в южните райони - дъжд и сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5°, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 8-9°.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).