Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналист да си в днешно време! Вижте заплатите на най-известните лица от екрана
Автор: Екип Burgas24.bg 15:32 / 07.07.2019Коментари (0)2438
©
Куп тв водещи, новинари и журналисти у нас живеят досущ като холивудски звезди. Въпреки че родният шоубизнес е далеч от нивото на световния, за мащабите ни българските тв звезди имат свръхвисок стандарт на живот, а някои от тях са вече милионери в имоти, пише "Peтpо".

Едно от най-скъпоплатените тв лица е водещият на "Здравей, България“ – Виктор Николаев. По думи на Николай Бареков, който има дългогодишен стаж в медийната сфера, Николаев се разписвал срещу около 15 хиляди лева на месец за по 2 часа работа в ефир дневно. В колосалната сума влизали и бонусите, които Виктор и екранната му партньорка Аделина Радева най-редовно получавали за добрата си служба. Тв водещият обаче се оказа находчив и предприемчив и влага заработеното в недвижими имоти. Само в рамките на няколко години Николаев се е сдобил с цели три апартамента в идеалния център на София - на "Раковска“ до Европарламента, на "Паренсов“ и на "Мальовица“. Водещият, който страстно громеше политиците от ефира, че купували жилища евтино, сам е оплетен в афера с декларирането на апартаменти на данъчна основа с цел спестяване на данъци, показва справка в имотния регистър, писа ПИК. Жилището на "Раковска“ журналистът купил почти на два пъти по-ниска от пазарната цена, като броил 100 бона. Само 3 години по-късно се сдобил и с имота на "Паренсов“ 27 в края на 2017 г. 70-те квадрата той спазарил за 246 хил. лв., като за половината сума теглил кредит, а останалата платил от джоба си. В същия район се намира и третият му баровски апартамент, в който всъщност телевизионерът живее със семейството ти. Той е от 105 кв. м и е записан на името на жена му Людмила.

С повече имущество от Николаев и с още по-тлъсто възнаграждение разполагала само колежката му от новините Ани Салич. За заплатата на благоевградчанката от години се носят легенди, а според източници от Нова тв по последни данни месечното ѝ възнаграждение клоняло към 18 хиляди лева. Факт, който създавал нездраво напрежение в редиците на медията и определено смущавал съня на Николаев. Откакто направи трансфер от Би Ти Ви в Нова телевизия, Салич успяла да си издейства и повишение, което се равнявало на 6 бона, защото първоначалната ѝ договорка с Нова била да получава само "скромните" 12 хиляди лева.

Макар новинарката да преживя тежък развод с дългогодишния си съпруг Бранко Салич, при който се раздели с част от имането си, тя продължава да заема челна позиция в графата на топбогаташите в телевизията. Освен два апартамента в София, къщи в Благоевград, Белград и пернишкия "Бевърли Хилс“ – село Рударци, с мъжа ѝ имаха и лятна хасиенда на полуостров Халкидики в Гърция. След раздялата обаче Ани се отказала от едното столично жилище, а в сръбската вила не стъпвала, защото не била добре дошла при роднините на бившия си мъж. Освен че се къпела в лукс у дома, тв звездата си падала и по скъпите возила. Последната ѝ придобивка е чисто нова червена лимузина на марката "Волво“, чиято базова цена стартира от 100 хиляди лева.

Невиждана заплата прибираше и адашката на Салич – Ани Цолова, която от миналата година не е на екран. Докато водеше сутрешния блок на Нова телевизия заедно с Виктор Николаев, журналистката прибираше по 12 хиляди на месец. Благодарение на щедростта на бившите си работодатели тя успя да стане комшийка на Иван Костов и се сдоби с огромен палат в баровския столичен квартал "Драгалевци“, който е оценяван от експерти на 400 бона. Съмнителни обстоятелства около имотната сделка докараха на Цолова дори прокурорска проверка, при която водещата се опитваше да представи имота като малка къщурка. Впоследствие се разбра, че той се разпростира на цели 180 квадрата разгъната площ, а дворът му е над декар. Грандоманската си къща обаче Цолова е скрила зад висок зандански зид, зад който не могат да пробият дори най-любопитните съседски очи. Покрай разправиите на Ани с НАП се разбра още, че фамилията ѝ не е никак случайна, а тя и брат ѝ са наследили от дядо си апетитни земи в Плевенско, които също са достатъчни, за да ѝ подсигурят сладък живот.

Антон Хекимян, чиято заплата според телевизионери гравитира към фамозните 15 бона, минава за "по-скромен" и не толкова алчен в битов план. Макар и заможен, за разлика от други свои колеги, Хекимян не парадира с имоти в "Драгалевци" или жилища на пъпа на София. Неотдавна той смени квартирата си в кв. "Иван Вазов", която обитаваше близо до работното си място, с панелка, която освен че е негова, е и по-просторна. Апартаментът му се намира в столичния кв. "Бъкстон" в стар, но спретнат блок в зелената и престижна част на района. Хекимян не се големее с лъскаво чисто ново возило, а е заложил на по-стар модел ауди, чиято пазарна цена е около 20 бона. Явно Тони не иска да демонстрира възможностите си, а е спестовен и трупа на влог, което го прави един от най-желаните ергени. Най-известният старозагорец отново е без жена до себе си, след като се раздели с приятелката си Василена. Тя го накара да страда, тъй като бързо го смени с друг и дори била напът да мине под олтара.

Видните топрепортерки на Нова тв Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са били едни от най-високоплатените в медията, разкриват техни колеги. Двете в момента са безработни, след като скандално се разделиха с частната телевизия. Трудовите им договори бяха прекратени, след като те отказаха да останат в медията на специален режим и да правят само разследвания на свободна практика. Веднага след това те публикуваха постове във "Фейсбук“, от които се изкараха едва ли не репресирани и се впуснаха в спекулации по любимата на всички "умни и красиви" тема за свободата на словото. "Благодаря за подкрепата! Продължавам да вярвам, че истината има значение и рано или късно маските падат", написа Генка. А Бенатова каза на "лешоядите" да не бързат да се радват. Според техни колеги обаче журналистките са бесни, че са изгубили щатните си заплати, които били около 10 бона на месец. "Те правят все по-малко репортажи и предавания и вземат огромни пари, докато ние бъхтим с пот на челото за жълти стотинки“, жалваха се редови репортери от Нова. "За 2 материала в годината да получаваш месечна заплата 7 пъти над средната за страната, е хубаво, нали?“, публично възнегодува срещу Бенатова и Шикерова пък разследващият журналист Васил Иванов, който се завърна в Нова.

Въпреки че получавала тлъсто възнаграждение в Нова тв, Генка Шикерова не се задоволявала с журналистическата си заплата и минава за една от баровките сред телевизионерите. Тя от години въртяла и страничен бизнес, който не само ѝ носел добри доходи, но ѝ доставял и удоволствие. По имоти пък журналистката не отстъпвала на колегите си Виктор Николаев и Анна Цолова. Шикерова и родата ѝ завзели почти цял блок в централен столичен квартал. Оказва се, че репортерката произлиза от заможна фамилия, която е купила цели три огромни апартамента в една и съща лъскава семейна кооперация в престижен столичен квартал. В тях се ширели Генка с мъжа си и двете им дъщери, брат ѝ и сестра ѝ, а жилищата им се намирали едно под друго.

В сравнение с колегите си на опашката засега остава топзвездата от новините на Би Ти Ви Юксел Кадриев, който разполага само с едно жилище, в което живее с дъщеря си – тийнейджърката Габриела. Неотдавна той продаде апартамента си в "Борово“ и се обзаведе с ново жилище в престижния квартал "Манастирски ливади" срещу скромната сума от 200 хиляди лева.

По повод луксозния начин на живот на някои тв лица Николай Бареков настоя доходите на известни водещи и репортери също да бъдат осветлявани. За да получи отговор обществото как така определени журналисти изведнъж стават свръхбогати и дали те не изпълняват политически поръчки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: