Знаете ли каква е реалната цена на бързите кредити?

Автор: Екип на Burgas24.bg
Коментари (0)
07:00 / 12.11.2019
1155
Ако някога сте преглеждали оферта за бърз кредит тогава сигурно сте наясно с понятия като лихва и годишен процент на разходите. Тези понятия често биват бъркани от хора, които не са се сблъсквали със сектора на бързите кредити. В реалност всеки може да изпадне в ситуация, където му трябват пари спешно. Добре е в такива ситуации да направите информиран избор, за това кой кредит е най-изгоден за Вас.

Сигурно сте се натъквали на стотици реклами за бързи кредити, които промотират 0% лихва. Истината е, че тези кредити наистина имат лихва от 0%. Това, което рекламите не уточняват са таксите начислени към кредита, като например – такса за кандидатстване, такса за усвояване на кредита, такса за откриване, обслужване и закриване на сметката по кредита.

Тук идва на помощ годишния процент на разходите (ГПР). ГПР изчислява всички лихви и такси, които ще имате по кредита. Изчислявайки ГПР ще имате ясна представа колко струва един кредит. Също така ГПР ще Ви предостави и надеждна база за сравнение между условията за кредит на различни заемодатели. Не забравяйте при сравнение на оферти за кредити на база ГПР, да изберете едни и същи параметри за желана сума и срок за погасяване.

През 2014, в България бе приет закон който наложи таван на ГПР до 50%. Този таван важи както за бързи кредити, така и за кредити до заплата, потребителски кредити, дори и за кредитни карти предлагани от небанкови финансови институции, като например Бяла Карта. Въпреки приетия таван, винаги четете договорът, който възнамерявате да подпишете и не се притеснявайте да зададете вашите въпроси на заемодателя. Така наистина ще вземете информирано решение кой е най-изгодния кредит за Вас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).