Зоозащитници от цяла България се събират на протест! Искат сурови наказания за зверствата над животни

Автор: Стиляна Божидарова
Коментари (0)
08:30 / 23.03.2019
3186
Зоозащитници от цяла България ще се съберат на протест-шествие пред Министерски съвет, за да кажат "стоп" на зверствата над животни. Това съобщиха за Burgas24.bg организаторите на проявата, която ще се проведе идната събота, 30.03.19г. от 12:00 часа. Шествието ще мине час по-късно – от 13:00 часа по бул. "Витоша".

Организаторите от НПО "Дара" призовават всички организации, доброволци и граждани да вземат активно участие в протеста.

"Жестокостите, извършвани над животни в България ескалираха. Тровени, стреляни… Убивани, чрез кастрация на ранна възраст. /Кастрират се бебета - кученца на по 2,3 месечна възраст в нарушение на ЗЗЖ и ЗВМД./ Убивани чрез заразяване с Гана след престоя им в Общинските клиники и приюти. Едва ли ще можем да изредим жестоките всекидневни убийства на животни в България- престъпления по чл. 325 б от НК. Безхаберието на управляващите, контролните органи, прокуратура и правосъдието доведоха до това проблемът да ескалира", се казва в обръщението на зоозащитниците.

"Случващото се в България през последните години наистина е ужасяващо. Защото тези, които ни управляват, принизиха живота и го обезцениха. Законите не се спазват, присъдите са нищожни. Това означава, че тези, които ни управляват са против решаването на проблема. Че те са част от проблема. Че дори не разбират как допринасят за увеличаване на насилието не само над животните, а и над хората. Всички ние живеем в една държава на ужаса", категорични са от неправителствената организация.

"Докато си затваряме очите за проблема, той винаги ще си стои. И ние ще гледаме безучастно как пред очите на нашите деца, по жесток начин, биват убивани беззащитните животни, които нямат вина че са ги изхвърлили на улицата и са се родили в държава като България. Преди няколко дни жестокост на бременна котка в Радомир… Отровени кучета в Бобов дол... Отровени кучета Исперих… Убийства на домашни кучета изведени на разходка, на кучета - пазачи пред очите на стопаните им, на птици… В деня на първата пролет - жестоко прострелян щъркел в Хаджидимово... Можем да ги спрем сега! От нас зависи!", се казва още в призива на зоозащитниците.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
23.11.2022 "Четири лапи": Нехуманното отношение към животни е административно нарушение, не престъпление
11.04.2019 Нечовеци обесиха котка в Ахтопол! Ще има ли наказание за зверската им постъпка? (18+)
21.03.2019 Долно същество! Изрод застреля щъркел в Хаджидимово!
19.03.2019 Изродите, които посегнаха на бременна котка, насочили пистолет срещу хора
18.03.2019 Жестокост! Вижте какво причини този изрод на бременна котка пред очите на бременната си жена
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).