Зов за помощ: Учителка от столична детска градина се нуждае от кръв

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 03.02.2022
602
Учителка от 127 детска градина "Слънце" в столичния район "Триадица" спешно се нуждае от преливане кръв. Жената е с рядката кръвна група нулева отрицателна. Търсят се кръводарители, които да дарят във ВМА. Призивът за кръводарители е от Сдружение "Безопасни детски площадки“. 

Галина е майка на 10-годишно момиченце и в момента е хематологията на ВМА.

"Спешно, приоритетно, се търсят кръводарители с кръвна група нулева отрицателна. Поради рядко срещаната група е много трудно осигуряването й. Всички колеги от детската градина, в която работи, са се отзовали. Помолили сме и родители за помощ, но кръвната група е рядка. 

На следващ етап ще са нужни дарители на кръв, каквато и да е група, по двама души на седмица. Кръводаряването трябва да бъде направено във ВМА – дарителски център.

Дарява се за Галина Николова Лещарова, лежаща в отделението по хематология във ВМА в София. Бележките от кръводаряването се оставят в кръвния център, където се дарява кръвта, а брат й ще ги взима оттам и ще ги носи в отделението. Много е важно, ако има дарители с нулева отрицателна веднага да се информира, за да я придвижат бързо към нея. Сърдечни благодарности!", написаха от "Безопасни детски площадки" във Фейсбук.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга
Кои са най-честите измами при плащане онлайн?
Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годиш...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Хотелиер: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Експерт: Куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия, а тя често е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).