10 г. затвор при строг режим за крадец-рецидивист

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:48 / 02.09.2014
516
Наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд - Бургас на Сали Чакъров. Той бе признат за виновен в това, че на 06.10.2009 г. в Бургас е отнел чужди движими вещи - мобилен телефон, лаптоп, чанта за него и сумата от 140 лв., всичко на обща стойност 1177 лв., от мъж, който срещнал преди това в магазина. Чакъров употребил сила - нанесъл удари по лицето на пострадалия. Той паднал на земята и изтървал чантата с описаните вещи, които подсъдимият взел. Чакъров заплашил мъжа, че ще бъде намушкан с нож. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Окръжен съд - Бургас го осъди да заплати на пострадалия сумата от 1177 лв., представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди от непозволено увреждане, ведно със законна лихва върху тази сума.

Окръжен съд - Бургас разгледа днес делото по общия ред, като разпита двама свидетели и вещите лица, изготвили две оценъчни експертизи. В съдебната зала подсъдимият се държа непристойно и прояви неуважение към съда.

В хода на съдебните прения представителят на Окръжна прокуратура - Бургас пледира Чакъров да бъде признат за виновен и да му се наложи наказание при превес на утежняващите вината обстоятелства. Прокурорът се обоснова с високата степен на обществена опасност на деянието, за което отговаря - той е упражнил насилие като е нанесъл удари в жизненоважни органи на тялото. Както и с високата обществена опасност на дееца, който е многократно осъждан за престъпления против собствеността и личността, включително три пъти за грабеж.

В обясненията си пред съдебния състав Чакъров не се призна за виновен и заяви, че не е извършил престъплението. Неговият защитник оспори представените доказателства като противоречиви и поиска оправдателна присъда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).