116 домакинства са подали заявления за нови печки на екологично гориво

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:17 / 25.03.2020
854
116 бургаски домакинства са подали заявления за безплатна подмяна на старите печки на дърва с нови уреди на екологично гориво към края на миналата седмица.

В края на месец март приключва приемът на документи по пилотната фаза на проекта, която предвижда подмяната на 80 отоплителни уреда.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по Основната фаза с вече подадената документация. По време на нея ще се подменят отоплителните уреди на още 1 914 домакинства.

За да осигури тази възможност, Община Бургас кандидатства и получи възможността да се включи в интегрирания проект по Програма LIFE - "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух".

По проекта може да кандидатстват жителите на Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник".

Приемът на документи продължава до 31 март на адрес гр. Бургас, ул. "Трапезица" No 5 /зад хотел "Бургас"/ - всеки работен ден от 15,00 до 19,00 ч. Процедурата се извършва при стриктно спазване на мерките срещу разпространението на коронавирус.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране са публикувани на интернет страницата на Община Бургас.

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите може да получат допълнителна информация и на телефон 056/ 84 38 91.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).