123 трудови злополуки са станали в област Бургас, 10 са били фатални

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:53 / 28.04.2015
865
С поднасяне на венци и едноминутно мълчание бе почетен Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Церемонията се проведе в Морската градина на Бургас, където се намира паметната плоча на загиналите при изпълнение на работните задължения.

"Вече 11 години, всяка година ние поднасяме своята почит към загиналите." каза Иван Костадинов, председател на Синдикален регионален съюз "Подкрепа" - Бургас.

"Церемонията показва волята на всички нас, отговорността и загрижеността ни този вид инциденти да бъдат минимизирани. Статистиката показва, че на територията на Бургаска област са станали 123 трудови злополуки, 10 от които са завършили фатално", каза Севдалина Турманова, зам.-областен управител на откриването.

Според нея, въпреки положителната нагласа на работодателите и работата на синдикални организации, все още се наблюдават негативни тенденции.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май в Бургас паркираме безплатно в синята и зелената зона
Много важна новина за шофьорите в Бургас!
Доставиха в Бургаско 13 машини за гласуване с инсталирана демо ве...
На това място бургаските абитуриенти ще си направят обща снимка
Отличиха най-успешните бургаски учители
Така ще изглежда зала "Младост" и района около нея след ремонта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).