15 години затвор за брутално убийство на млада жена

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:56 / 27.05.2020
754
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено наказание от 15 години "лишаване от свобода“ спрямо Димитър С. Той е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил 35-годишна жена. Престъплението е осъществено на 10.11.2019 г. в приземен етаж на къща  в   Ямбол. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и 3, вр. чл.115 от НК, тъй като е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата, начин.

По време на разследването е установено, че пострадалата, която била без дом и работа, живеела при обвиняемия, който й позволил това. Обвиняемият бил социално слаб. Имал чести спорове с пострадалата, която се противопоставяла на неговите навици да пие алкохол. В нощта на убийството обвиняемият се прибрал в нетрезво състояние. Той и пострадалата се скарали, като Димитър  взел брадва и нанесъл множество удари с нея по дясната част на главата, и лицето на жената, която починала.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).