20 млн.евро губи Бургас от спрени проекти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:18 / 29.07.2008
445
Санкциите на ЕК, които правителството и неговите приближени предизвикаха, ще ударят директно върху важни проекти за бургаски регион, прогнозира депутатът Румен Ангелов.

Бургаска област ще загуби около 15 млн. евро по програма ФАР и Преходния финансов инструмент, сочат първоначалните изчисления. 10 млн. евро са по „Трансгранично сътрудничество България-Турция" финансов меморандум 2006. Другите 5 млн.евро са по"Трансгранично сътрудничество България-Турция" финансов меморандум 2005. Загубите за Бургаска област по програма САПАРД като ориентировъчни стойности ще надхвърлят 20 млн. евро. Това може да доведе до фалити на стотици добросъвестни частни земеделски производители от региона, твърди Румен Ангелов. Спрените средства за България по програма САПАРД са в размер на 210 млн евро. Еврокомисията ще разгледа възможността за възобновяване на плащанията едва тогава, когато получи информация от българските власти, че се прилага коригиращо действие и тази информация бъде потвърдена от независим орган за одит. А това при сегашното управление е много трудна за изпълнение задача - коментира народният представител.Ограничителните мерки по ИСПА поставят под заплаха реализацията на няколко важни проекта в Бургаска област. Изграждането на магистралната отсечка Бургас - Слънчев бряг, изграждането на пътя Малко Търново - границата, цялостното довършване и разплащане на модерния бургаски водопровод ще бъдат забавени или направо спрени, както и десетки други инфраструктурни обекти, които ще пострадат заради пренасочване на бюджетни средства за покриване на „дупки" от спрените европари. Позорно е това, че президентът, премиерът, лидерът на ДПС Ахмед Доган, както и десетки изявени представители на управляващата тройна коалиция са избирани за депутати от хората от Бургаски избирателен район, а сега срещу доверието, което им е дадено, ние бургазлии получаваме пренебрежение, некомпетентни решения за областта ни, чрез което забавят икономическото и инфраструктурно развитие на Бургас и региона, коментира депутатът Румен Ангелов.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).