22-годишен бургазлия създаде фишинг сайт, източи картата на военен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:11 / 16.11.2018
2545
Служители от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас установиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 900 лв. и опити за подобни транзакции, осъществени чрез използването на данни от банкови карти, собственост на военнослужещ от Карлово.

Това е 22-годишният П.Д. от Бургас. Същият създал фишинг сайт /сайт, чрез който се извършва кражба на данни от платежни инструменти – банкови карти/, чрез който придобил информация за банковите карти на мъжа от Карлово. Използвал чуждите карти за зареждане на кредити в интернет он-лайн игри и закупуване на стоки от интернет магазини.

След извършено претърсване, разрешено от Окръжен съд – Бургас, в дома на П.Д. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа.

Припомняме, че това е поредния случай, при който служители от сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет-пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор "Икономическа полиция".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).