22 с доживотни присъди в бургаския затвор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:14 / 29.01.2017
7423
653 души е броят на затворниците за 2016 година, 22 души са с доживотни присъди. Това съобщи Бранимир Мангъров, директор на бургаския затвор. По думите му освободени са били 688 души, а за 2016 година постъпилите в затвора са със 115 повече от предходната година, което по неговите думи не означава, че броят на лишените от свобода в затвора се е увеличил. 

"Разликата и тенденцията към намаляне на броя на лишените от свобода идва от факта, че през последните години преобладават осъдените за кратки срокове на престой", уточни Бранимир Мангъров. 

Той поясни, че осъдените за тежки криминални престъпления са сравнително малко, като преобладаващият профил на затворници са присъди за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Той обясни, че затворниците с подобни провинения изтърпяват наказание пробация след промени в съответния закон от Наказателния кодекс и броят им в бургаския затвор не е никак малък. 

"22 души са с доживотни присъди, осъдени за убийство. В България има два вида доживотен затвор - единият в доживотният затвор, а другият е доживотният затвор без замяна и това са най-тежките санкции, предвидени в не малко на брой състави на престъпления. От тези 22 души 9 са без право на замяна, които първоначално са настанени в зона с повишена сигурност, но при определени условия са изведени в общи части", каза още Мангъров.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).