Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
300 лева глоба за неносене на маскa на закрито в заведенията по Черноморието
Автор: Екип Burgas24.bg 20:21 / 05.08.2021Коментари (3)4158
©
Започват проверки за носене на маски на закрито в заведенията по Черноморието, както и в бензиностанциите. Това обяви на брифинг в Министерството на здравеопазването заместник-министър д-р Александър Златанов.

По думите му поради разгара на летния сезон и струпването на хора в крайпътните заведения и бензиностанциите, както и в заведенията на закрито по Черноморието, е необходимо да се носят маски, което ще отдалечи страната ни от преминаването в следващата зона по заболеваемост от COVID-19.

"Приканваме хората към отговорно поведение по заведенията, летните и планинските курорти, подготвяме заповед за осъществяване на контрол от институциите, които се грижат за това - МВР, РЗИ, БАБХ и общините, които имат правото да санкционират", допълни д-р Александър Златанов, цитиран от БНТ.

Според него, ако се спазват тези мерки, България може дълго време да остане в зелената зона.

Проверките ще обхванат заведенията, които са на закрито по черноморските курорти, бензиностанциите и хората, преминаващи транзитно през България.

Санкцията е 300 лева за неносене на маска и неспазване на мерките.

"В Област Бургас и Варна такъв активен туризъм не съм виждал от години. Трябва да се имунизира персоналът. Не е необходимо мерките да са драстични, а да се спазват. При покачване на случаите е възможно най-рано след 10 дни да се премине към затваряне на нощни барове и нощни заведения в тези области", подчерта д-р Александър Златанов.

Той отбеляза, че доста хора, които са с пълен ваксинационен цикъл се заразяват с Делта-варианта, изкарват го леко, без болнично лечение, но могат да заразяват.

"Сега една сложена маска е толкова, колкото 20 сложени, при ситуация, в която сме в червената зона. Няма да ограничаваме хора да отиват в Гърция, но самата Гърция може да ни ограничи", каза още д-р Александър Златанов.

По думите му целта е да се спре развитието на пандемията в страната.

"Ще се действа по Плана. Всеки район, с решение на щаба, на областно ниво, има право да въвежда допълнителни мерки като например проверка по плажове, приканване. Има леко тръгване нагоре, хората започнаха да ускоряват имунизацията си", коментира д-р Александър Златанов.

По думите му се предвижда при четвърта вълна страната да разполага с над 7000 легла за неусложнени и над 500 за интензивно лечение. Готови сме да разкриваме легла, при необходимост, в столицата има достатъчно легла, поясни д-р Александър Златанов. Той уточни, че регионалните болници също са подготвени да покрият нуждите от COVID, както и другите нужди на пациентите. Д-р Александър Златанов добави, че новият Делта-вариант може да изисква по-дълъг период на лечение.

"Към момента сме 44 на 100 хиляди, за да преминем към следващата зона и да излезем от зелената, трябва да достигнем 95 на 100 хиляди души. Поне в близките 10 дни няма да влезем в следващата зона. Трябва да действаме превантивно, трябва да бъдат взети мерки навреме - самоконтрол, самодисциплина, маски, дезинфекция и дистанция", заяви заместник-министър на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той коментира и заплащането на медиците на първа линия, което според него не е било достатъчно справедливо разпределено.

"Направени са необходимите корекции. 90 процента от нещата са изчистени. Планува се да се направи заседание на НЗОК в близките дни по този въпрос, както и за повишаване на заплащането на COVID пътеките", подчерта д-р Александър Златанов.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма ли кой да обясни на този идиот, че няма изискване за носене на маски в заведения и места за хранене (каквито са и бензиностанциите)? Кого ще глобява и за какво този?
на 05.08.2021 г.
0
 
 
Явно са хванали всички дилъри около училищата, всеки крадец и нямат вече неразкирити престъпления! Обучили са лекари да се борят с пандемията и са взети всички мерки да имаме апарати за въздух и подготвени болници! Браво!
-1
 
 
Били започвали проверки.Хайде следващата седмица да изнесат информация от резултатите от проверките. Да, ама не.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: