355 фирми получиха над 1,1 млн. лв. подкрепа с оборотен капитал в трета фаза

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:14 / 02.07.2021
1581
Стартира изплащането на средствата по трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Със заповед на изпълнителния директор на НАП, издадена на 2 юли 2021 г., приходната агенция плати над 1,1 милиона лева на общо 355 фирми, засегнати от противоепидемичните мерки.

Близо 2 800 дружества са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв. 

По първите две фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени над 120 млн. лева, припомнят от НАП.

Приходната агенция ще продължи да изплаща средствата през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката "Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика "Често задавани въпроси и техните отговори“ в сайта на НАП.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).