Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
37-годишна жена роди здраво бебе в Бургас след прекаран тежък перитонит
Автор: Екип Burgas24.bg 09:36 / 06.10.2016Коментари (3)10637
©
"Чак след като родих, си дадох сметка за огромния риск, който бях поела, но не съжалявам и отново бих постъпила така!" Емоционалното признание Владислава прави с насълзени очи, докато със съпруга й Веско прегръщат новородената Дария.

Преди повече от десет години, младата жена претърпява тежка операция от перитонит и лекарите са категорични, че евентуална бременност ще бъде опасна и за нея, и за плода.

"При премахване на киста на яйчника, се перфорира тънкото черво и се стигна до перитонит. 

Възстановяването беше продължително. Не се знаеше как ще протече самата бременност, дали матката ще позволи да износя плода, но въпреки всичко, когато минаха няколко години от операцията, решихме да рискуваме и да имаме свое дете", разказва Владислава.

Забременява при втори опит ин витро. Бремеността протича сравнително добре, с единични леки прокървявания. Когато е в осмия месец обаче кървенето става обилно и тя постъпва за наблюдение в АГО на УМБАЛ "Дева Мария".

Семейството от Димитровград не пести благодарности към акушер-гинеколога д-р Сибел Татарова, която проследява последните седмици от бременността на Владислава. 

"Още при първата ни среща ни подготви, че няма да е лесно. Беше много откровена, за което сме й безкрайно благодарни. Вървяхме стъпка по стъпка - 34-та г.с., после 35-а, не можахме да изпълним последната - 36-а", споделя Веско.

Околоплодните води на родилката изтичат, когато е в 35-а г.с. 

"След перитонит се предполага, че има множество сраствания в коремната кухина, които биха затруднили още една операция в тази област. За това обмисляхме раждане по вагинален път. Но предвид намалените тазови размери, ранната гестационна възраст, в която изтекоха околоплодните води и незрелостта на плода, вагинално раждане би било рисковано", обяснява д-р Татарова.

Предприемат цезарово сечение с готовност в екипа да се включи и хирург. При отваряне на коремната кухина, действително се установяват множество сраствания, непозволяващи добър достъп до матката, но операцията приключва успешно. Дария се ражда с тегло 2700 грама и добри жизнени показатели.

"След екстракцията на плода, се установи лезия на пикочния мехур, която беше своевременно възстановена с помощта на началника на урологичното отделение на болницата д-р Дичо Калоянов. 

Владислава не е имала усложнения в постоперативния период. Остана под наблюдение няколко дни повече от стандартното, като бяха положени всички необходими грижи за бързото й възстановяване", допълва акушер-гинекологът д-р Татарова.

"Благодарни сме на целия екип на болницата, на всички лекари и акушерки, които положиха много грижи за нас. Надяваме се да има повече такива болници,които да помагат на хората и да задържат добрите лекари в България", споделя още щастливото семейство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Todor Dinew 1
премахни филтъра

0
 
 
ох помислих си че е въпреки докторите
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: