Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
39 бургазлийчета намериха отговор на въпроса "Защо обичам да се возя в автобус?"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 28.05.2014Коментари (0)983
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Антон Страшимиров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Полина Петкова Калоянова от ІІІ "г" клас на ОУ "Антон Страшимиров" и Ралица Найденова Бобчева от Х "д" клас на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" са победителите в конкурса за есе на тема "Защо обичам да се возя в автобус?", организиран в рамките на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас". Резултатите бяха обявени, на пресконференция днес, от председателя на журито - поетесата Роза Боянова, ръководител на Литературна школа "Митични птици". Наградите връчи кметът на Община Бургас - Димитър Николов.

В конкурса участваха 39 деца и младежи в две възрастови групи: от 7 до 13 години и от 14 до 18 години. Есетата бяха оценявани от жури с членове - Виктория Димова - главен учител от ОДК - Бургас, д-р Захарий Дечев - организатор на програма "Краезнание" към Община Бургас, Пепа Ангелова - директор на ОДК - Бургас и Мария Танева - експерт в екипа на проект "Интегриран градски транспорт".

Заместник кметът на Община Бургас Красимир Стойчев заяви: "Този конкурс е възможност да направим всички Вас съпричастни към един от най-мащабните проекти на града." И творбите на участниците доказаха неговите думи. Любов към Бургас и самочувствие от новите автобуси извира от детското творчество. Интересен е погледът на младите за опазването на околната среда, подобряването на мобилността на хората и намаляването на задръстванията. В творбите се сливаха поетичен изказ и прагматизъм, свобода на въображението и изживяна емоция. В своето есе победителката Ралица Бобчева е написала: "Последна спирка. Тълпата бързащи хора вече слиза от автобуса. Всеки поема към следваща задача. Аз обличам преди малко подарената ми усмивка и неволно поглеждам отново към лявата си длан. Този път през мислите ми прелитат безброй причини защо обичам да се возя в автобус. Преди да сляза отправям последен поглед към моите спътници в това приключение и едвам чуто прошепвам: До утре сутрин!".

Силната емоция, която се усети днес в залата на Община Бургас и знанията от ползата на инвестициите в градския транспорт е предпоставка за устойчивостта на проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", който се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Проектът обхваща няколко основни компонента, свързани с модернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк, реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусна линия, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегрирани системи за управление на обществения транспорт. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Парламентарни избори 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: