40-годишна бизнесдама взе Евиния плаж в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:50 / 10.06.2015
1139
Бургаската фирма "Корект-Младенова" ЕООД спечели търга за наемането на ивицата Атанасовска коса, известен още като Евиния плаж, показа проверка на "Флагман". Компанията ще стопанисва 235-те метра след ресторант "Фиеста" в посока Солниците в следващите 60 месеца срещу годишен наем от 54 хил.лв. Още през февруари Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), което провежда плажните търгове, пристъпва към отдаването под наем на плажната ивица с обща квадратура 15 523 кв/м. Първоначалната цена, от която трябва да започне наддаването 53 251 лв, без ДДС, но на първия търг не се явява нито един участник, след което цената е редуцирана до 37 276 лева, без ДДС.

От протокола на тръжната комисия, заседавала през май т.г. става ясно, че в процедурата са участвали две фирми - спечелилата "Корект-Младенова" ООД, както и "Блу 7" ООД. Заради неизрядни документи "Блу 7" ООД е отстранена, след което се е пристъпило към отварянето на ценовото предложение на "Корект Младенова" ООД. Офертата е за 54 001 лева с ДДС. Договорът е подписан от министър Лиляна Павлова на 26 май и в момента тече срока за обжалване.

Проверката още показва, че "Корект-Младенова" ООД е собственост на бургаската бизнесдама Снежана Младенова Жекова. Тя е на 40 години с адресна регистрация в ж.к."Славейков". Интересен факт е, че фирмата й е регистрирана с едва 2 лева уставен капитал, а в четирите си години има нулеви декларации. Зад нея обаче е солиден бизнесмен, който е готов да инвестира в преобразяването на плажа, научи Флагман.

Общоизвестен факт е, че плажната ивица в момента тъне в боклуци. Плажът край Солниците е любимо място на истинските бургазлии, но в последните 15 години е сериозно занемарен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Появиха се сърца над надписа "Бургас"
1931 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските ...
Въоръжен нахлу в златарски магазин в центъра на Бургас!
Това са най-активните бургазлии в екокампанията за разделно събир...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).