5 акта и 4 предписания е издала БАБХ при проверки в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 07.09.2015
647
5 акта и 4 предписания е издала Агенцията по безопасност на храните при проверки в Бургас, каза д-р Георги Митев, директор на регионалната структура на Агенцията в Бургас. 112 проверки са извършили инспекторите на Агенцията през изминалата седмица в търговската мрежа, обекти за обществено хранене и производства. Агенцията е извършила проверки и по 4 жалби.

"Броят на жалбите през изминалия период беше много голям", коментира д-р Митев. По-предната седмица е имало по 10 жалби на ден, които са касаели различни неща като хигиенни условия, съмнения за хранителни инциденти и други. По неговите думи, сега жалбите намалят.

Издадени са 5 акта за установени административни нарушения и 4 предписания за привеждане на обектите в съответствие с ветеринарно-санитарните хигиенни изисквания.

"Актовете са за липса на регистрация, неспазване на нормативни изисквания и неспазване на хигиенните изисквания", обобщи д-р Митев.

Все още Агенцията извършва проверки на хотелите, които предоставят услугата "ол инсклузив".

"Поради естеството на сезона, доста от хотелите вече не предлагат тази услуга и за това проверките са значително по-малко - 18 броя", обясни директорът на БАБХ-Бургас. При проверките не са установени нарушения.

Отделно в петък са издадени 4 акта при проверка на рибните магазини на голям пазар в централната част на града.

"Актовете са издадени поради това, че имат много изнесена риба навън т.е. за неспазване на хигиенните изисквания при продажба и съхранение на риба", обясни д-р Митев. Тези актове не влизат в общата статистика за миналата седмица, тъй като не е изтекъл тридневният срок за обжалване от страна на потърпевшите.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).