5 града си поделиха наградите от "Непознати улици“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:37 / 09.11.2015
690
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вече четвърта година, в рамките на месец октомври, Мария Мутафчиева, Гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" - Бургас и Издателска къща "Знаци" провеждат Национален поетичен конкурс "Непознати улици", в който участват ученици от цяла България, от VII до XII клас включително. До финала този път достигнаха 42 творби. Журито бе в състав: Мария Мутафчиева - вокал и автор на песните на "Мери Бойс Бенд", Милена Андонова - директор на ГПАЕ "Гео Милев" и Румяна Емануилиду - журналист и издател.

Първа наградата в категорията VII - IX клас получава Християн Трифонов от НГПИ "Венко Колев", Троян, за стихотворението "Космическа вечер". Втора и Трета награда в тази категория не се присъждат. С поощрителна награда е отличена София Бонева от ГПАЕ "Гео Милев" - Бургас.
В категорията X - XII кл.: Първо място печели Мартина Друмева, ПМГ "Добри Чинтулов", Сливен, за стихотворението "Писмо до моята Долорес". Журито отличи с Второ място Денис Олегов от 133 СОУ "А.С.Пушкин" в София и неговото стихотворение "Студено...". Третото място си поделят Ивет Димитрова, ПМГ "Акад.Н.Обрешков" - Казанлък с "Есен" и Станка Георгиева, ГПАЕ "Гео Милев", Бургас с "Воин".
Наградените ще получат грамоти, книги и подаръци, изпратени до техните училища.

Мария Мутафчиева признава, че тази година е било изключително трудно да отличат победителите:

"Октомври е месец на очакването за мен... В очакване съм на новите стихове на младите хора на България. И когато те започнат да ги публикуват, започвам да чета, отново с очакване... Зная, че ще ме провокират, ще ме накарат да се чувствам горда, ще ме разплачат... Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат. Мартина Друмева е един такъв пример - момиче, което участва за трети път и ние имахме възможността да проследим нейното развитие през годините. Сега именно тя е нашият голям победител! Всъщност, тази година ни беше много трудно, защото имаше няколко много силни участника. Единият фаворит, за съжаление, отпадна, защото не беше попълнил коректно всичките си данни и не успя да реагира в срок. А имаше толкова силни стихове... Няма как да отличим някой, който не е спазил изцяло регламента, колкото и талантлив да е... Благодаря на всички участници, които подкрепят конкурса! Желая им успех и в изданието догодина!"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).