5 курса с кораб на ден ще има до о. "Св. Анастасия"! Ще хапваме вкусотии, типични за региона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
14:13 / 29.01.2014
3655
Колкото билет за кино ще струва отиването и връщането до Остров "Света Анастасия". 9 лв. ще е цената в двете посоки на билета за кораб, с който ще се стига до най-новата туристическа атракция на Бургас. 6 лв. ще е пътуването за учащи и пенсионери, а деца до 7 години и хора с увреждания ще се возят безплатно. Предвижда се на ден да има по 5 курса, а самата услуга да стартира от месец май.

Освен да се насладят на морската разходка и да изпитат неповторимото чувство на откъсване от брега и познатото, посетителите на Острова ще могат на място да похапнат традиционни за региона морски гозби, да разгледат обновения с най-съвременни технологични и художествени средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен..., а защо не и да останат да пренощуват на екзотичното място.

Нощувките ще са на цени от 40 до 70 лв. на вечер на човек и включват закуска. Островът разполага с малка къща за гости, откриваща неповторима гледка към залива, както и с няколко стаи тип "манастирска килия" за желаещите да се докоснат до монашеското минало на мястото.

Цялата история на Острова, както и легендите, които витаят около него, ще бъде представена в музея, който е замислен като интерактивен и освен артефакти включва видео инсталации, 3D анимация, звуково-светлинни ефекти. Цената за посещение за възрастен ще е 6 лв., а за деца и учащи - входът ще е свободен.

Ресторантът ще работи както на свободна консумация, така и с меню за деня, включващо закуска, обяд или вечеря, което гостите ще могат да закупят предварително или на място. Дневното меню ще включва по няколко ястия и напитки, като то ще бъде направено така, че да даде възможност на туристите за ограниченото време на престоя си да вкусят от всичко най-типично за региона и конкретно за острова. Обедното и вечерното меню ще е на цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 12 г., закуската ще е на цени от 12 лв. - стандартно и 6 лв. - детско.

Гостите на Острова ще имат възможност да закупят и комбинирани пакети, които съчетават пътуване с кораб, хапване в ресторанта, с или без включено посещение на музей. Пакетите дават отстъпка от индивидуалните цени до около 15 %.

Намаления ще има и за групи, както и към туроператори, след сключени договори.

Цените на услугите и атракциите, които ще се предлагат на Остров "Св. Анастасия" от това лято, бяха гласувани вчера от Общински съвет - Бургас.


Виж коментарите (9)

Още по темата (64):
16.03.2015 Въвеждат новости на о."Св.Анастасия"
15.09.2014 От днес о. "Св. Анастасия" минава в есенен режим на работа
11.09.2014 От 15 септември о. "Св. Анастасия" минава в есенен режим на работа
30.08.2014 Заради силен вятър се отменят всички курсове до о. Св. Анастасия
25.08.2014 Корабът на община Бургас стартира курсовете до острова
22.08.2014 Остров "Света Анастасия" посрещна 30 000-ния си посетител
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).