5 нови специалисти в УМБАЛ Бургас, още толкова започват специализация

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:38 / 06.08.2020
856
Лекарският състав в УМБАЛ Бургас се увеличи с петима нови специалисти. Всички са започнали своята специализация в УМБАЛ Бургас и през юни т.г. успешно положиха изпити и придобиха диплома за специалност. Това са д-р Андриана Йовановска-Кировакова (анестезиология и реанимация), Димитър Балабанов (ортопедия и травматология), д-р Елена Христова (анестезиология и реанимация), д-р Кирил Чакъров (хирургия), д-р Тюркан Мустафа (акушерство и гинекология).

Те ще продължат да работят в болницата, в отделенията, в които е протекла специализацията им.

През юни т.г. УМБАЛ Бургас обяви седем свободни места за специализанти, от които пет бяха заети след проведен конкурс. В две от отделенията все още има незаети две места за специализанти - ортопедия и хирургия. Прави впечатление, че кандидатите са съвсем млади, завършили са медицина с успех над 5 и съзнателно са предпочели УМБАЛ Бургас за своята специализация, пред болници в други големи градове, включително София, Пловдив и Варна.

В последните три години в УМБАЛ Бургас са завършили специализацията си над 30 млади лекари. Всички те продължават да работят в болницата и до днес - както в отделенията, така и в кабинетите на медицинския й център - "Св. Николай Чудотворец".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).