5% спад вместо ръст при туристите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:56 / 29.05.2010
1515
Прогнозите за 5% ръст на туристите това лято се сриват. Сезонът започва много трудно и ако не се вземат спешни мерки, вместо ръст ще имаме 5% спад. Това съобщи експертът по туризъм и член на Варенската туристическа камара Стоян Маринов. По думите му въпреки надеждите за раздвижване на германския и руския пазар търсенето на родни дестинации е много неопределено.

„Английските туристи също не идват. Само румънците запазват посещенията си и са около половината от всички летовници по курортите ни", посочи експертът. Той уточни, че спешните мерки за спасяване на сезона включват намаляване на формалностите и нулеви ставки при издаването на визи за руснаците. „Иначе изцяло визите няма да отпаднат, но руснаците трябва да са максимално улеснени. Трябва и реклама", допълни Маринов. „По пътя за Златни пясъци огромен билборд рекламира Турция. Разбрах, че Министерството на икономиката, енергетиката и туризма плаща за рекламна кампания, но докато тя се завърти, може да е станало късно. Турция е готова, но ние явно не сме", коментира туристическия експерт. Липсата на реклама на родния туризъм и наличието на такава за чуждия, карали българите вместо да почиват у нас, да хукват към южните ни съседи.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).