550 полицаи от Бургас и региона ще бъдат ангажирани по време на изборите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:21 / 18.05.2014
1349
550 полицейски служители от районните управления в Бургас и региона ще бъдат ангажирани по време на изборите за ЕП на 25 май. Това каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР Бургас. 197 души ще участват в предстоящия евровот от други служби в състава на МВР, като в тази бройка се включват и служители от гранична полиция, от служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и др.

"Организацията на бургаската полиция за предстоящия евровот преминава по стандартна процедура, каквато се прилага за всички избори, които са се провеждали до момента в бургаски регион. Приоритет е охраната на бюлетините, както и на секционните избирателни комисии, които ще се пазят от събота вечерта до 06.00 часа в неделя", поясни Рандева. 

Тя добави, че броят на секционните избирателни комисии на територията на Бургас са близо 300, а в региона са 688. 

"В тези близо 1 000 секционните избирателни комисии ще има охрана от съботната вечер от страна на служителите на МВР, които ще охраняват секционните избирателни комисии до неделя в 06.00 часа, когато ще застъпят охрана,служителите на МВР с полицейски правомощия. Във връзка с командироването на служители за опазване на държавната граница охраната ще се извършва и от цивилни полицейски служители, обозначени по конкретния изискван ред със знаци "полиция" така, че те ще бъдат видими и за никого не трябва да бъде учудване, че има хора с жилетки или с тениски с надписи "полиция". 

Важно е да се отбележи, че в изборния ден в секционните избирателни комисии няма да се допускат лица, които са видимо употребили алкохол или упойващи вещества, носят огнестрелно или хладно оръжие. Това се прави с цел за осигуряване на максимална безопасност и защита на хората, които участват в избирателния процес и за недопускане на инциденти", каза още говорителят. 

Полицейските служители преминават специални консултации.

"Така за пореден път им се дава възможност да са наясно с правомощията им, за определените рискови ситуации, в които трябва да се намесват, като при подаването на сигналите се спазва конкретна процедура, която е стандартна за всеки един от видовете избори, които са преминавали до момента в бургаски регион. Всички полицейски служители ще бъдат инструктирани и ще се движат в границите на заявените от закона правомощия", заяви Рандева. 

Евротът съвпада с провеждането на абитуриентските балове.

"Мисля, че ще направим всичко възможно да се справим и да не допуснем нарушения на обществения ред", каза още Рандева, като допълни, че допълнително служители от вътрешността на страната няма да бъдат командировани.

"Направили сме възможното така, че да ангажираме максимален брой от полицейските служители, както и допълнително служители от служби от състава на МВР така, че да съумеем и двете събития да протекат при максимално ниво на сигурност", каза Рандева.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (210):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 ГЕРБ-Бургас: БСП повече няма да спечелят нищо в града с неадекватната си политика
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).