Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
6 години затвор за Ивайло, причинил кърваво меле на АМ "Тракия"
Автор: Иван Сотиров 15:30 / 09.04.2019Коментари (0)1179
© Burgas24.bg
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 6 години "лишаване от свобода" при първоначален "общ" режим на изтърпяване на наказанието на Ивайло И., за причиняване на смърт и телесни повреди по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие. Съдът лиши подсъдимия от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Ивайло И. за виновен в това, че на 19 юли 2017 г., около 16,30 часа, движейки се по автомагистрала "Тракия", посока София-Бургас, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, визирани в чл. 20, ал. 2, изр. 2  и чл. 58 от Закона за движение по пътищата /ЗДП/. Мъжът се движел в лентата за принудително спиране, без да има повреда в управляваното моторно превозно средство или здравословни проблеми, налагащи аварийно спиране, в резултат на което причинил пътно-транспортно произшествие с автомобил с унгарска регистрация. Шофьорът по непредпазливост причинил смърт на едно лице и телесни повреди на повече от едно лица, всички унгарски граждани, а именно смъртта на Й. К., средна телесна повреда на Д. П и телесни повреди на В. Б.

Окръжен съд – Бургас оправда Ивайло И. за повдигнатото му обвинение по чл. 20, ал. 2, изр. 2 от ЗДВП, а именно, че "Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението".

Делото бе гледано по реда на Гл. 27 от НПК – съкратено съдебно следствие, чл. 371, т. 2 от НПК, като подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Държавното обвинение обърна внимание на смекчаващите вината обстоятелства и поиска от съда наказание от 4 години "лишаване от свобода". Защитата поиска не повече от 3 години "лишаване от свобода", предвид ниската степен на обществена опасност на дееца.

В съдебното заседание днес, Окръжен съд – Бургас конституира като частни обвинители съпругът и децата на пострадалата Й. К. и В. Б., возеща се в автомобила с унгарска регистрация.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: