Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
60 000 лв. от бюджета на община Бургас отиват за стимулиране на полетите на летището
Автор: Екип Burgas24.bg 12:52 / 20.12.2016Коментари (1)6272
© Burgas24.bg
60 хил. лв. ще бъдат заложени в Бюджет 2017 за стимулиране на полетите на летище Бургас, решиха общинските съветници, предаде репортер на Burgas24.bg.

По време за заседанието на Местния парламент днес стана ясно, че ще бъде сформиран фонд, в който ще се включат още Несебър, Поморие и Созопол, които също са обещали да отделят средства. През следващите години инициативата за стимулиране на полетите ще продължи, като бъде залагана определена сума за нейното реализиране. Идеята е да бъде увеличен летният сезон по Южното Черноморие, чрез осъществяване на целогодишни полети.

През 2016 г. отделената за същата инициатива сума е била 40 хил. лв. Статистиката за изминаващата година показва 22.3% ръст на полетите на бургаското летище, но основния проблем е, че по-голямата част от тези линии са сезонни. Достъпността с въздушен транспорт се смята за едно от основните стратегически предимства за икономическото развитие и удължаване на туристическия сезон, става ясно от входираната от кмета Димитър Николов докладна записка.

За реализиране на идеята са се провели редица срещи с представители на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Предложението на концесионера било да се учреди Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, с участие на общини от региона, за стимулиране целогодишни посещения на туристи в област Бургас, чрез реклама на региона в авиокомпаниите.

Концесионерът на летище Бургас се е ангажирал да извършва и предоставя на общините предварителни проучвания и да разработи маркетингова схема, за да се осигури устойчивост на линиите, както и при осигурено финансиране да се водят преговори с авиокомпании от името на четирите общини.

Осигурените средства от общините ще служат за маркетингова подкрепа към авиокомпаниите с цел повишаване на полетите в месеците януари - май и октомври - декември. Като краен ефект от направено предложение, концесионерът на летището предвижда и нови работни места, удължаване периода на трудова заетост, подобрени транспортни връзки, увеличен приход от туристически данък, развитие на балнео, културен, спортен туризъм, утвърждаване на Южното Черноморие като целогодишна дестинация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Защо не се стимулира възможността за удобна нискотарифна връзка със София . Така както направи WIZZ AIR с Варна . Необходимо е сутрин около 07 - 07.30 ч да има самолет до София и обратно около 18ч. обратно. Сега София - Варна с ниско тарифен полет е около 20лв. Бургас трябва да има такава придобивка.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: