60 бургаски ученици изработиха екобюлетин по повод Деня на Земята

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:57 / 20.04.2010
923
Бургаски ученици от СОУ „Константин Преславски" и ОУ „Васил Априлов" изработиха общ екобюлетин, посветен на Международния ден на Земята - 22 април. Информационната листовка с екологично съдържание е дело на децата, участващи в клубовете по устойчиво развитие и екология и е част от дейностите по направление „Защитени зони и територии" по проекта на Община Бургас - „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо".

Мотото на бюлетина гласи: „Земята не принадлежи на човека, а човека принадлежи на Земята". Идеята му е да напомни на хората колко важно е да пазим природа и земята чисти и че това изисква от човека да полага ежедневни грижи за нея. Авторите на екобюлетина ще го разпространяват сред своите връстници на 22 април по време на събитията, посветени на Деня на Земята.

Това е трети поред информационен екобюлетин, който участниците от СОУ „Константин Преславски" и ОУ „Васил Априлов" изготвиха по проекта „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо". Предните два бюлетина бяха посветени на Свтовния ден на влажните зони - 2 февруари и Световния ден на водата - 22 март.

Останалите около 400 ученици, които се включиха в създаването и развитието на общо 12-те клуба по екология по проекта за извънкласни занимания, ще се включат в събитията на 22 април, посветени на Земята - фотоизложба в сградата на Общината в четвъртък от 10.00 часа, дефиле с облекла, изработени от отпадъчни материали, което ще стартира в 10.40 часа от площад „Атанас Сиреков" и ще завърши до открита сцена „Охлюва", където ще се проведе фестивала „Празник на младия еколог".

Идеята на проекта е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления.

Стойността на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Подробна информация по проекта може да видите на адрес: http://www.burgas.bg/bg/info/index/432.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).