60 служители на МВР Бургас се включват в националния символичен протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:44 / 13.06.2015
832
Около 60 служители на МВР от Бургас се включват в националния символичен протест. Това съобщи Генади Тенев, член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР- Бургас. 

Служителите ще се съберат днес в 13 часа пред сградата на Министерството на вътрешните работи, за да изразят недоволството си. От Бургас с автобус ще отпътуват за столицата около 50 служители на МВР-Бургас, както и два леки автомобила. 

Транспортът е осигурен от синдикалната организация. Разходите се поемат от членския внос, който се събира всеки месец. В протеста се включват служителите от "Национална полиция", "Гранична полиция", от тел. 112, от "Пожарна безопасност и защита на населението", всички служби в системата на МВР, работещите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" подкрепят колегите им. Основното искане на служителите е реална реформа в МВР. 

"През последните 20 години МВР е в постоянни реформи и нито една не е съществена. Напротив - всички тези реформи, които се правят, натоварват все повече и повече служителите и ги демотивира да работят. Последната капка, която преля чашата, беше наредба за работното време преди една седмица, която казва, че работещи на смени, след като излязат в годишен платен отпуск, като се върнат на работа, ще трябва да отработят дните, в които са били в отпуск. 

Искаме реална промяна, стабилна нормативна база, която да бъде синхронизирана с Европейското законодателство и директивата на ЕС във връзка с работното време. 

Искаме МВР да започне да спазва законите и наредбите, тъй като от няколко години МВР е най-големият нарушител на собствената си нормативна база. Искаме по-добри условия за работа. Масово служителите продължават да поддържат със собствени средства консумативи, техника, автомобили, принтери, компютри, хартия. 

От 3 години униформените служители не са получавали работно облекло. Пенсионната реформа също е друг проблем, но по-важното е, че проблемът основно е вътрешен-на МВР и сектор "Сигурност"", каза още Тенев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).