7 детски градини участваха във викторина по английски език

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:03 / 06.04.2017
1190
7 детски градини от Бургас участваха с 4-членни отбори във викторина по английски език. Всички участници бяха в предучилищна възраст.

Отборите бяха от ДГ "Славейче" с ръководител Марина Шопова, ДГ "Чайка" с ръководител Виолета Богданова, ДГ "Синчец" с ръководител Калина Симеонова, ДГ"Моряче" с ръководител Габриела Йорданова, ДГ"Калина Малина" с ръководител Марияна Парушева, ДГ "Звездица Зорница" с ръководител Христина Маджарова, ОУ" Христо Ботев", с ръководител Петя Бързилова.

Викторината премина в четири кръга, като преди това децата поздравиха гостите с песен за английската азбука и показаха своите знания за сезоните, времето, дните от седмицата, месеците. В първия кръг децата сортираха животни според средата им на живот и ги назоваха. Във втория кръг всяко дете приложи своите умения за слушане с разбиране, като подредиха играчки по зададена инструкция. В третия кръг децата сглобиха пъзел от различни храни и отново назоваха получените картинки. В последния четвърти кръг отборите представиха песни, стихове и танц на английски език.

Викторината е изява на школата по английски език, към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас, реализирана чрез безплатната програма за ранно чуждоезиково обучение за децата от подготвителните групи в детските градини и училищата на Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си
Важни съвети от БАБХ за великденската трапеза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).