70 хил. лв. дава Общината за спасители на Централния плаж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:38 / 25.06.2015
649
Около 70 хил. лв. на сезон са разходите на Община Бургас за Централния плаж само за водно-спасителна дейност. Това е най-сериозното перо от бюджета за поддръжка на ивицата, на която не се иска и стотинка за сянка или шезлонг.

"На Централния плаж всичко е безплатно, но разходът за поддръжка, за да осигурим комфорт на плажуващите и да държим добро ниво, каквото има при концесионираните ивици, е голям", каза пред Burgas24.bg Живко Иванов, директор на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи".

Само безопасността на плажуващите, докато са в морето, струва на общинската хазна около 70 хил. лв. на сезон. Надникът на един лайфгард е 30 лв. на ден, независимо дали има, или не събиращи тен на пясъка. Към разходите трябва да се включат и тези за линейка и лекарски екип. Имало и много дни, в които спасителите са повече от плажуващите. Наредбите обаче задължават стопаните на ивиците да осигурят спасителна дейност от 1 юни до 15 септември. "Наредбите трябва да са съобразени с климатичните условия и с мястото на самия плаж", счита е Иванов.

Освен най-важното - сигурността, пари се дават и за обезпаразитяване, заравнявания на ивицата, поддръжка на чадъри и шезлонги почистване и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).