9 семейства са приемни родители в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 25.04.2012
939
Девет двойки в момента са приемните родители в Бургас, каза д-р Лорис Мануелян, зам-кмет по Здравеопазване в Община Бургас. Според него приемната грижа е нещо, което се развива и набира сили. От тези девет приемни семейства четири са доброволни, а останалите - професионални. Има и много чакащи да станат приемни родители. Следващите ще станат такива по изпълнението на проект на общината "И аз имам семейство". Средствата по него са от ОП "Развитие на човешките ресурси".

"Нека обаче не забравяме, че община Бургас направи един голям жест към този род осиновители. Във връзка с това, че все пак стандарта на живот в община Бургас е доста по-висок и средствата, които отпуска държавата са може би недостатъчни за отглеждането на едно дете, затова ние стимулираме тези двойки или семейства с 1 000 лв. на година. Това не е никак малко", завърши заместник-кметът.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).