Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
90 деца дефилираха на Карнавала на биоразнообразието в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:32 / 29.05.2017Коментари (0)1104
Тази година лятна сцена "Охлюва" събра изключително артистични и майсторски костюми на най-различни обитатели на Живата природа на България, като често можеше да се види и самата "природа", представена по разнообразен и много вълнуващ начин. Българска фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Бургас, заедно с всички участници създадоха един цветен природозащитен празник, а за вкусната част се погрижиха приятелите от Победа АД, които както всяка година подкрепят Карнавала и осигуряват лакомства за участниците.

През 2017 преобладаваха насекомите (калинки, пеперуди, буболечки), странджанските зеленики и жабките, за разлика от птиците, които в други години са били най-многобройни. Жури в състав Милена Яръмова и Мария Андреева от РИОСВ - Бургас и Дияна Костовска от БФБ, проект "Солта на живота", внимателно наблюдаваха участниците и определиха носителите на наградите.

Тази година най-ефектни костюми бяха подготвили децата от ДГ "Изгрев", които спечелиха общата награда с четирите групи, с които се представиха: ІІІ а група със сценка "Ние сме природата" и костюми на Природата, облак, пчела, охлюв и бреза. Малката Андреа спечели и индивидуалната награда за оригиналния костюм от плат на охлюв, който беше подготвила с мама. Жабките с рециклирани костюми от ІІІ б група също бяха много артистични и завладяха публиката с модерни стихове за жаби. Дефилираха още белоглав орел, зеленика, прилеп, охлювче и блатно кокиче. Най-малките участници от 1 група се включиха с танц на медузките. Индивидуална награда спечели и нежното водно конче Мими Стоева, която също имаше много ефектен костюм с метални крилца, изработен от мама и се включи самостоятелно в Карнавала.

Особено красиви бяха и рециклираните костюми тази година. Общата награда спечелиха пеперудите от ОУ "Л.Каравелов", които изпълниха красив танц, а индивидуалните награди отидоха при жабата - рицар от ДГ "Моряче" и Таралежът от ДГ "Звездица".

Най-артистично дефилиране представиха децата от ДГ "Райна Княгиня" с танца на калинките и на ДГ "Звездица" отново с танц на калинки и буболечки. Индивидуалната награда отиде при малката странджанска зеленика Габи от ДГ "Райна Княгиня".

Най-интересен танц представиха малките лебеди от ОУ "Васил Левски" - кв.Горно Езерово, които въпреки проблемът с музиката, изпълниха чудесно своя танц и заплениха публиката с нежно-млечните си костюми и коронките с пера. 

Наградата за най-малък участник спечели една от трите сестри Микови, които дефилираха - Ярослава, които се включиха индивидуално в конкурса. Отличени бяха и учениците от клуб "Млад учен" от ОУ "Елин Пелин", които представиха свой макет на екосистема - мъртва дървесина. 

Тази година водещата Мариана Вълчева беше невероятна и успя да предразположи всяко дете на сцената да покаже най-добре своя костюм и всичко, което знае за вида, който представя. Незабравимо ще остане "бразилското дърво" - всъщност бреза, розовото фламинго, облакът, който обеща да не вали на сцената и много други.

Всяко дете получи пакет с еко-торба от плат и стикери, осигурени от РИОСВ Бургас, магнит на Атанасовско езеро и пакетчета сол от проект "Солта на живота" и сладкиши от "Победа АД". Индивидуалните награди бяха цветни ранички за поход, пълни с пътеводители, календар, молив със семена на босилек, значка, моливи и др.

Благодарим на всички преподаватели и родители и най-вече на малките артисти, които се включиха в Карнавала на биоразнообразието и помогнаха с много цвят, настроение и въображение да разкажем за живата природа на България.

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект "Солта на живота" на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз. Но тази година той бе посветен на честването на 25 години работа на програма LIFE, която подкрепя природата, околната среда и действията по климата и на отбелязването на четвърт век от приемането на Директивата за хабитатите и Натура 2000 мрежата. Това бе причината организаторите да изберат "Живата природа на България" за тема на карнавала.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: