943 деца са приети в детските градини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:39 / 29.07.2008
584
943 деца са приетите в детските градини на територията на общината Бургас. Това сочат данните от завършилия прием на деца в първите групи на детските градини. Очаква се до началото на септември, когато стартира новата учебна година да приключат ремонтите на някои неизползвани помещения в ОДЗ, което ще даде възможност за откриването на още приемни места, заяви заместник кметът по култура и образование в Община Бургас Йорданка Ананиева.

За разлика от предишни години приемът на деца в детските градини в Бургас приключи още през месец май. Изтеглянето на срока напред във времето е направено, за да бъде улеснена организацията в градините, а по този начин и родителите да са наясно няколко месеца по рано в коя градина е записано детето им.

Най -големи проблеми общинската администрация среща с приема на деца в района на ЦГЧ и комплекс „Меден рудник". Стартирани са ремонти на неизползваеми помещения в някои детски градини което ще доведе до разкриването на нови групи. Това се отнася за ОДЗ „Х.К.Андерсен", която се намира зад блок „ Краставицата" и в ЦДГ „Пламъче" намираща се в Центална градска част на Бургас.

От следващата година се очаква и в Бургас да стартира програма за електронно записване на децата. Първоначално тя ще функционира успоредно със сега използвания начин на записване. Тенденцията обаче е електронния начин на записване напълно да измести традиционния , използван в годините досега. Това е част от европейските практики и по този начин ще бъде улеснена цялата система на записване, заяви още Йорданка Ананиева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).