Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Абсурд с пътни знаци преди "зебрата", на която бе прегазена 28-годишната Ина
Автор: Екип Burgas24.bg 09:57 / 05.05.2015Коментари (6)2226
© "24 часа"
Противоречие в пътните знаци, поставени преди и на самия надлез "Владимир Павлов", откриха родителите на Ина Симеонова, която загина в Бургас на 25 април на "зебра" между надлеза и пл. "Трапезица".

След трагичния инцидент Стоян Симеонов и съпругата му, въпреки мъката от преживяното, са обиколили целия район в търсене на причините за катастрофата и се натъкват на абсурд.

В началото на надлеза "Вл. Павлов" има табела, която забранява преминаването на камиони над 20 тона в часовата зона 13-21 ч. но само при температура над 35 градуса. След него, вече на самия надлез, има нова табела, която забранява движението на МПС-та над 10 тона.

Напрактика обаче тя не може да се спазва, тъй като стигнало до тук, МПС-то няма къде де отбие и трябва да продължи към пл. "Трапезица".

Ако инцидентът беше с лек автомобил, дъщеря ми имаше някакъв шанс да оцелее, камионите нямат място през града, общината трябва да промени транспортната схема, категоричен е Стоян Симеонов.

Ина е пресичала от ж.к. "Братя Миладинови" към търговската зона. Момичето е било по средата на "зебрата". За да й даде път, в дясната лента е спряло друго превозно средство, което е намалило видимостта на водача на камиона "Ивеко". Вместо да спре, той е продължил през пешеходната пътека, завличайки младата жена. Водачът ударил спирачка едва когато видял, че другите шофьори му дават знак.

Сутринта беше при баща ми, напазарила е и си е тръгнала, винаги минава по тази "зебра", разказва покрусеният баща.

На водача на камиона вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Практиката е това да се прави след заключението на автотехническата експертиза, в случая обаче има достатъчно данни за виновно поведение от страна на водача, инцидентът е станал пред очите на други шофьори, които са карали в обратната посока - на юг, уточняват работещи по случая. На мястото няма спирачни следи, а таблетът и маратонката на момичето са отхвръкнали на метри от сблъсъка.

Установихме противоречието, знакът ще бъде преместен, казаха от полицията.

И вчера на пешеходната пътека, където загина Ина, гражданите пресичаха с риск да попаднат под гумите на потока от автомобили, много от тях тежкотоварни.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.05.2015 г.
0
 
 
Ей, този долу. Момичето е умряло от мързел, така ли ? Какъв човек трябва да си за да те мързи да гледаш накъде караш или да натиснеш спирачката? Как може да сте такива дебелокожи свине, бе ?! Направо ме е срам, че съм шофьор с такива "мислители" на пътя. Естествено , че ще има светофар там. Така на съзтезателите от моста им убиваш инерцията в зародиш, а не в центъра на "Трапезица"
Aнонимен
на 05.05.2015 г.
+1
 
 
Този светофар и тази пешеходна пътека са създадени от глупостта на собственика на Била. Там не трябва НИКОГА да има пешеходна пътека и светофар, трябва да бъдат премахнати незабавно. На това движение, какъв човек трябва да си, че да те мързи да отидеш до светофара. И момичето е трябвало да пресече, до средната лента, до където спрялата кола и е осигурила път. За да пресече втората лента, би трябвало да спря, да се огледа отново и тогава да тръгне да пресича.
0
 
 
Това е пътят за магазините.Да се направи пешеходен надлез,а не да се караг хората да изминават повече от км за до стигнат до магазините.А че шофьорите карат безразсъдно - кой ще ги обвини? Един спира и дава път,но другия тарикатски подминава.Същата е и ситуацията на пешеходната пътека към и от ритуалната зала и детската градина.Един спира, но други - просто се пишат тарикати.Тази пътека да е с ярко червен цвят или сфетофар с копче за пешеходци.
Aнонимен
на 05.05.2015 г.
-1
 
 
Отговорете на още един абсурден въпрос ? Защо е неработещ светофара, където е пешеходната пътека. Защото ако го имаше това момиче щеше да е живо. Вчера ми отнеха предимството на пешеходна пътека! Заявявам го смело като пешеходец и активен шофьор - СВЕТОФАР НА ВСЯКО КРЪСТОВИЩЕ Е ТОВА, КОЕТО НИ Е НЕОБХОДИМО. ГЛУПОСТТА СЕ ЛЕКУВА С ПРЪЧКА !
Aнонимен
на 05.05.2015 г.
0
 
 
Вчера минах по този път и вече е заличена пешеходната пътека, а металната ограда на тротора от страната на Братя Миладинови, вече е затворена там където беше пешеходната пътека. Явно това е решението от КАТ - няма пешеходни пътеки - няма блъснати хора на тях. А който иска ад пресече тази улица, без да нарушава закона, трбява да отиде до светофара на Трапезица.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: