Абсурд с пътни знаци преди "зебрата", на която бе прегазена 28-годишната Ина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
09:57 / 05.05.2015
2232
Противоречие в пътните знаци, поставени преди и на самия надлез "Владимир Павлов", откриха родителите на Ина Симеонова, която загина в Бургас на 25 април на "зебра" между надлеза и пл. "Трапезица".

След трагичния инцидент Стоян Симеонов и съпругата му, въпреки мъката от преживяното, са обиколили целия район в търсене на причините за катастрофата и се натъкват на абсурд.

В началото на надлеза "Вл. Павлов" има табела, която забранява преминаването на камиони над 20 тона в часовата зона 13-21 ч. но само при температура над 35 градуса. След него, вече на самия надлез, има нова табела, която забранява движението на МПС-та над 10 тона.

Напрактика обаче тя не може да се спазва, тъй като стигнало до тук, МПС-то няма къде де отбие и трябва да продължи към пл. "Трапезица".

Ако инцидентът беше с лек автомобил, дъщеря ми имаше някакъв шанс да оцелее, камионите нямат място през града, общината трябва да промени транспортната схема, категоричен е Стоян Симеонов.

Ина е пресичала от ж.к. "Братя Миладинови" към търговската зона. Момичето е било по средата на "зебрата". За да й даде път, в дясната лента е спряло друго превозно средство, което е намалило видимостта на водача на камиона "Ивеко". Вместо да спре, той е продължил през пешеходната пътека, завличайки младата жена. Водачът ударил спирачка едва когато видял, че другите шофьори му дават знак.

Сутринта беше при баща ми, напазарила е и си е тръгнала, винаги минава по тази "зебра", разказва покрусеният баща.

На водача на камиона вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Практиката е това да се прави след заключението на автотехническата експертиза, в случая обаче има достатъчно данни за виновно поведение от страна на водача, инцидентът е станал пред очите на други шофьори, които са карали в обратната посока - на юг, уточняват работещи по случая. На мястото няма спирачни следи, а таблетът и маратонката на момичето са отхвръкнали на метри от сблъсъка.

Установихме противоречието, знакът ще бъде преместен, казаха от полицията.

И вчера на пешеходната пътека, където загина Ина, гражданите пресичаха с риск да попаднат под гумите на потока от автомобили, много от тях тежкотоварни.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).