Административният съд в Бургас дари книги на Гимназията за изучаване на романски езици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:30 / 13.06.2017
2013
Бивши и настоящи ученици от
ГРЕ Г. С. Раковски:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Конституцията на Република България и книги за философия, етика, психология и български фолклор дари днес Административен съд - Бургас за библиотеката на Гимназията за романски езици "Г.С. Раковски" в Бургас.

Гимназията и съдебната институция са партньори в образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която е съвместна инициатива на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и се проведе през втория срок на учебната година.

В продължение на два месеца магистрати от Административен съд - Бургас преподаваха на десетокласниците от гимназията уроци по правосъдие. На нарочна среща днес във Френския център в училището зам.-председателят на Административен съд - Бургас съдия Станимира Друмева и съдия Румен Йосифов поздравиха младите хора за успешното партньорство, вниманието провокативните въпроси и дискусиите по време на уроците.

"Дори и да не проявите бъдещ интерес към професията със сигурност знанията, получени в часовете по административно правосъдие са обогатили правната ви култура и са разширили представата ви за съдебната власт и работата на българския магистрат", посочи съдия Станимира Друмева и връчи удостоверенията за участие в програмата.

Директорът на ПГРЕ "Г.С Раковски" Радостина Георгиева благодари за възможността десетокласниците да бъдат обучавани от съдиите от Административен съд -Бургас и си пожела задълбочаване и развитие на съвместното сътрудничеството.

Дарената литература е закупена със средства, отпуснати от ВСС за образователната програма. Списъкът на книги е препоръчан от учителите по философия и етика в гимназията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).