Акция на полицията! Серия арести в Бургаско срещу разпространението на дрога!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:24 / 14.02.2019
23784
Шест бързи полицейски производства, четири преписки и едно досъдебно производство са образувани в резултат на приключилата специализирана полицейска операция, осъществена на територията на Бургаски регион и насочена към противодействие употребата и разпространението на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР - Бургас.

Сред най-характерните случаи са извършеното претърсване в дома на 32-годишен бургазлия, разположен на ул. "Александър Велики", осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, при което е намерена стая, обособена, като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Открити са и прекурсори за производство на синтетични наркотици - пико - блистери с хапчета, колби, епруветки, червен фосфор, полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи, различни химически вещества - солна киселина, фосфорна киселина, основи, кореселин, електронна везна, други прибори и вещества. Иззети са няколко топчета бяло кристалообразно вещество - метамфетамин. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Извършено е претърсване на две жилища, обитавани от 29-годишен криминално проявен помориец, осъществено от служители от Районно управление – Поморие. Там е намерена и иззета суха зелена тревна маса на съцветия – глави, с общо тегло около 600 грама канабис. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване на стая в Созопол, обитавана от 32-годишна криминално проявена жена, осъществено от служители от Районно управление – Созопол. Там са намерени и иззети плик със суха зелено-кафява тревна маса - канабис, плик с бучка бяло вещество и втори плик с бяло прахообразно вещество - метамфетамин. Созополчанката е задържана за рок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване в дома на 27-годишен бургазлия, разположен в бл. 82 в ж.к. "Меден Рудник" от служители от Четвърто Районно управление – Бургас. Там е намерено и иззето бяло кристалообразно вещество - метамфетами, суха тревна маса - марихуана и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).