Аларма! Крайбрежната алея тъне в тъмнина, може да стане инцидент!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:32 / 14.05.2019
3053
Общинският съветник Живко Табаков алармира за проблеми с осветлението по Крайбрежна алея в Бургас. През последните седмици той е получил сигнали от граждани, че уличните лампи светят слабо, което е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието.

Проверка на Табаков на място е установила, че е добре да бъде извършена подмяна на осветителните тела тип "Паркова сфера опал" с т.нар. "Рогатки с лед лампи", които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент. Необходимите средства за изпълнение на подмяната на осветителните тела е в размер на до 25 хил. лева. "Рехабилитацията на осветлението по алеята не изисква подмяна на стоманено-тръбните стълбове, а само такава на осветителните тела, които са 63 на брой, разположени в участъка от Моста до "Стария капан", пише в докладна записка до Общинския съвет Табаков, установи справка на Burgas24.bg.

"Броени дни ни делят до началото на Летен сезон 2019 г., когато се очаква Бургас да посрещне хиляди туристи и гости на града. Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече Крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечения в нашия град. Алеята до морето е притегателен център и за много бургазлии, които използват мястото за разходка и отдих в свободното си време целогодишно", мотивира нуждата от подмяна на осветителните тела Табаков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).