Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Алея на влюбените, висящ мост и скален кът предвидени за старото ядро на Морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 14:04 / 12.02.2015Коментари (1)1730
© Burgas24.bg
Алея на влюбените, висящ мост и скален кът са предвидени за старото ядро на Морската градина в Бургас. Това стана ясно по време на представянето на проектните разработки по проект "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014-2020 г."

"Борбата на община Бургас е да има готова проекта документация за участие за финансиране през следващия програмен период за развитие на градската структура", посочи в началото на обсъждането гл.арх. на Община Бургас Веселина Илиева. През миналата година са започнати процедури по проектиране на сгради в улици и пространства.

"Част от тези проекти са представени вече", обясни арх. Илиева. Представените проекти днес са в процес на приключване. Проектът за южната част на Морската градина е готово в идейна фаза, като се очаква в най-скоро време фирмата - проектант да бъде готова с работните чертежи, посочи инж. Мария Белински, представител на фирмата - проектант. Тъй като градината е паметник на парковото изкуство от фирмата нямат право да променят визията на парка. Предвидени са нови алеи, няколко атракциона, велостоянки, предложения на кошчета и паркова мебел, ново озеленяване и оцветяване. Дърветата ще се подменят поетапно. Алея на влюбените ще представлява арка с цветя и зеленина. Обособен е нов централен вход към Пристанището, което е съобразено с намерението на община Бургас да отвори града към морето. Обособени са няколко скални кътове, детска площадка в долната част на морската градина, където е и предвиден въжен мост. Подменени ще бъдат чешмите и фонтана в района. Фонтанката на входа на Централния плаж ще бъде ремонтирана. Ще бъде променен фонтанът до Открита сцена "Охлюва". Проектите за него са два. В единия вариант той ще се превърне в кораб, а в другия - финалната форма е огъната осмица, съдържащ формата на мида. Извършено и конструктивно обследване на Морската градина. Предвидени са няколко вида отводнявания. Вече част от бордюрите са подменени, така че да не са високи. Дъждовните води ще бъдат насочени към зелените площи. Предлагат се с канали с осветление покрай цветните зони. Предвижда се и цялостно автоматизирано поливане на Морската градина. Самопочистващи се, автоматизирани тоалетни с монети са други предложения в идейния проект. Предвижда се и промяна на лампите.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.02.2015 г.
+1
 
 
Всичко това е чудесно.НАШИЯТ ГРАД ГО ЗАСЛУЖАВА.Помислете обаче и за вандалите и крадците.Според мен,без видеонаблюдение, няма как да се опази.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Природни стихии
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: