All The Jazz представя в Бургас Даниеле Кордиско трио

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 13.11.2018
1470
Даниеле Кордиско, смятан за един от най-интересните джаз китаристи в Европа, представя новото си трио, съставено от някои от най-добрите музиканти на италианската джаз сцена - младият и талантлив басист Джузепе Романьоли (Скот Хамилтън, Бен Ван Гелдер) и барабанистът Джовани Кампанела (Рони Кюбер, Майкъл Вайс, Пат Бианки).

Даниеле, въпреки възрастта си, е свирил с най-представителните музиканти на джаз сцената в Ню Йорк днес като: Брус Харис, Джери Уелдън, Ерик Александър, Питър Бърнстейн, Мариан Соливан, Кармен Инторе, Грегъри Хътчинсън, Джейсън Браун и много други.Музиката му е потопена в традицията на суинга и вкоренена в хард-боп джаза.Разбира се, най-големите му влияния са бащите на джаз китарата, като: Уес Монтгомъри, Джо Пас, Барни Кесел и Тал Фарлоу.

Въпреки това, Даниеле също е и много гъвкав музикант, което може да се чуе в неговите композиции.Бразилската музика, фънкът и италианските традиционни песни са само някои от неговите влияния.Тримата членове представят репертоар, основан върху оригинални парчета от Кордиско и някои от големите италиански песни - преразгледани в джаз идиома - което показва общия произход на музикантите.Взаимодействието и груув-ът несъмнено са сред особеностите, които отличават музикалното представяне на групата. Непрекъснатото взаимодействие с ритъм секцията стимулира солиста да предприеме невероятни направления и държи аудиторията ангажирана през цялото време.

Триото е в състав : Даниеле Кордиско – китара, Джузепе Романьоли – контрабас, Джовани Кампанела – ударни и ще излезе на сцената на Клуб Таргет на 16 ноември в 21ч.

Продажба на билети на каса НХК и на място в деня на концерта.

За повече информация и резервации тел. 0889/80-11-20.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).