Андрей Янев е избран за художник на годината в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:54 / 06.12.2022
503
Андрей Янев е избран за художник на годината в Бургас, предаде репортер на "Фокус". Призът се връчва ежегодно на празника на града - Никулден. 

Наградата му бе връчена от кмета на града Димитър Николов. "Благодаря на цялата гилдия на бургаските художници, които водят духа на Бургас чрез своите произведения и талант. Разшириха имиджа на Бургас не само в страната, но и извън пределите ѝ", заяви той. 

Наградата се връчва за дългогодишни творчески заслуги в областта на изобразителното изкуство.  "Нека не забравяме, че най-хубавото и най-силното нещо е да бъдеш припознат от своите. Тази награда е чест, задължение и отговорност, която ме кара да се чувствам щастлив. Дано всичко, което правим, да носи много радост на всички", заяви Андрей Янев. 

"Бург на годината" стана щангистът Петър Борисов, а Димитър Рачев - бронзов медалист по борба, взе приза в младежката категория.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"
Огромна дупка дебне шофьорите на пътя Поморие – Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).