Ангел, обрал чехкиня, нападайки я с нож, се изправя пред съда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:14 / 26.03.2018
1565
Окръжна прокуратура – Бургас преде на съд 32-годишния Ангел Щ. Той е подсъдим за това, че на 02.08.2017 г. в  Слънчев бряг, в хотел, при условията на опасен рецидив, отнел чужди пари и вещи ( на обща стойност  1155 лв.) от владението на чешка гражданка с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване  - насочил  нож към врата на пострадалата.

На 10.07.2017г. Ангел Щ. изтърпял наложеното му с  наказание в размер на 6 години и шест месеца лишаване от свобода.  На 02.08.2017г. той посетил  Слънчев бряг. На същата дата пострадалата се намирала в ползваният от нея и нейна съгражданка хотелски апартамент, който бил на първия етаж. Около 22.30 часа пострадалата влязла в банята. През това време Ангел Щ. минавал покрай хотела  и  видял, че в стаята няма никой,  прехвърлил се на балконската тераса към апартамента, хващайки се за вътрешна и горна част на металния парапет и влязъл. Започнал да рови в  куфарите и саковете на двете жени, които са намирали на пода на стаята. В този момент  пострадалата излязла от банята. Подсъдимият  държал в едната си ръка нож, с обща дължина около 15- 20 см, с извито острие, като го насочил към  нейния врат и  на английски език заповядал на пострадалата да седне на леглото. Жената се подчинила. Ангел Щ. продължил да държи  ножа до врата на пострадалата, като през това време със свободната си ръка ровел в разпръснатия на пода багаж. Отнел пари и всичко, което сметнал за ценно. По – късно подсъдимият  заплашил свидетелката да не казва за случилото се защото знае къде живее и ще се върне да й отмъсти. Малко след това напуснал апартамента.

Окръжен съд – Бургас  е насрочил делото за 27.03.2018г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).