Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ангелкова се запозна с проблемите на туризма и местната власт в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 15:47 / 15.01.2015Коментари (0)1018
©
Работим за уеднаквяване на режимите и административната работа на консулските отдели или т.н. изнесени визови центрове. Това каза на брифинг пред журналисти в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът на туризма поясни, че целта на днешната среща е да се запознае на място с проблемите на бранша и местната власт в област Бургас.

"Основно те бяха свързани с това как ще посрещнем предизвикателствата от спада на руски и украински туристи, предвид това, че сезон лято 2015 година чука на вратата", посочи тя като допълни, че друг основен проблем е свързан с инфраструктурата и конкретизира пътя до к.к "Слънчев бряг". Основни проблеми са и обезпечаването на кадрите и статута на курортите.

"Това, което сме стартирали до момента заедно с Министерството на външните работи по отношение на визовия режим да приложим същата политика, която работим и с Турция, така че максимално да адресираме тези проблеми със спада на руски туристи, които очакваме, не само поради спада на рублата, но и поради политиката, която се води там. Работим за уеднаквяване на режимите и административната работа на консулските отдели, както и на т.н. изнесени визови центрове, защото имаме сигнали, че в различни градове в Русия и Турция, действат по различен начин и с външно министерство вече сме стартирали работа по тяхното уеднаквяване, така че да се действа максимално бързо и да няма разминаване в една или друга административна процедура", обяви още министър Ангелкова.

По отношение на статута на курортите е стартирана работа със заинтересованите страни. "Надявам се, че до няколко месеца ще има предложен модел какъв да бъде този особен юридически статут на националните курорти, така че да максимално да адресират проблемите, свързани с инфраструктурата с тяхното самостоятелно администриране, управление", каза още тя.

Проблем е бил поставен и относно сигурността по курортите. По тази тема Ангелкова ще разговаря още следващата седмица с министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, за да се уточни колко полицаи могат да обезпечат през лятото безопасността по курортите и има ли възможност за "туристическа" полиция, предложена от бранша.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: