Английската гимназия в Бургас в надпревара със столична математическа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:32 / 22.11.2014
1240
След края на първия етап на успешната кампания "Превърти интернета", в която се включиха хиляди млади хора, на 20 ноември стартира втора част на надпреварата. В оспорвано съревнование влизат Софийската математическа гимназия и Английската гимназия в Бургас. В продължение на три седмици двете училища ще трупат привърженици в подкрепа на своя талант.

Отборът по математика от СМГ се бори за финансиране на участието му в международно състезание, което ще се проведе през февруари 2015-та в университета "Харвард" в САЩ. Английската гимназия в Бургас противопоставя на връстниците си от София проекта за "Открита класна стая", която да бъде изградена в двора на училището.

Победителят ще бъде определен по познатия начин - след отворено гласуване от всички фенове. До 10 декември ще бъдат активни профилите на двете гимназии, в които учениците обясняват защо именно те и тяхната кауза заслужават повече наградата и титлата "МталанТ".

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).